Посвідка на постійне проживання
Посвідка на постійне проживання

b8ab8d4e1e00711f1cc27de7dae8e4b4Посвідка на постійне проживання дає іноземному громадянину чи особі без громадянства масу переваг, таких як тривале проживання на території України, безвізовий в'їзд, відсутність додаткових витрат при частому оформленні візи, працевлаштування без оформлення додаткових дозволів. Також посвідка на постійне проживання прирівнює іноземця в правах до громадян України, із застереженнями, прямо передбаченими в законі.

Потрібно лише пам'ятати, що Посвідчення на постійне проживання необхідно оновлювати у віці 25 і 45 років.

Відповідно з міграційними правилами, в Україні передбачено дві групи осіб, які мають право на оформлення посвідка на постійне проживання. У першу групу входять особи, що оформляються в рамках імміграційної квоти. До них відносяться необхідні державі висококваліфіковані фахівці, діячі культури і науки, великі інвестори, які зробили внесок більше 100 тис. доларів США. Також в цю групу потрапляють жертви торгівлі людьми та біженці, колишні українські громадяни та їхні родичі (дід і баба, онуки, брат і сестра). За квотою оформляються батьки, діти і другий з подружжя особи, що вже отримав посвідку на постійне проживання. Друга група осіб оформляється крім квоти. Це може бути один з подружжя громадянина України, його діти або батьки, опікуни або піклувальники, особи, які перебувають під опікою чи на піклуванні громадянина України, а також особи, надання громадянства України яким є справою державної ваги.

У разі якщо іноземець оформляє посвідка на постійне проживання, перебуваючи на території України, йому одночасно видається дозвіл на імміграцію. Якщо іноземець перебуває за межами України, то йому необхідно спочатку отримати дозвіл на імміграцію і звернутися з ним до консульства для відкриття імміграційної візи.

Для оформлення посвідки на постійне проживання іноземцю необхідно подати такі документи:

  • клопотання іноземця про оформлення посвідчення на ПМП;
  • паспортний документ з візою і його легалізований переклад;
  • дозвіл на імміграцію;
  • 4 екз. фото розміром 3,5 на 4,5 см;
  • документ, що підтверджує сплату держмита.
Залишити заявку
1000 символів ліворуч
Веб-портал JooMix.