Посвідка на тимчасове проживання
Посвідка на тимчасове проживання

b8ab8d4e1e00711f1cc27de7dae8e4b4У багатьох іноземних громадян та осіб без громадянства існує ряд причин для багаторазового відвідування України. Для того щоб спростити процедуру в'їзду на територію України і узаконити тут своє перебування, іноземцям має сенс пройти через оформлення тимчасової посвідки на проживання. Ось деякі ситуації, в яких іноземцям необхідна ця процедура:

 

  • Для влаштування на роботу в українське підприємство чи представництво іноземного підприємства на території України;
  • для навчання. У даному випадку віза, за якою іноземець в'їхав до України, повинна бути оформлена за клопотанням Міністерства освіти України;
  • для возз'єднання сім'ї, в якій один з подружжя є громадянином України або ж має тимчасовий вид на проживання;
  • для участі у зареєстрованих технічних проектах, організованих як міжнародна допомога;
  • для ознайомлення населення з релігійними вченнями. У такому випадку віза видається за наявності запрошення від релігійної організації та клопотання Державного комітету з питань релігії;
  • для участі в науковій та культурній роботі, волонтерських організаціях за програмами, передбаченими міжнародними договорами;
  • для роботи кореспондентом іноземних ЗМІ.

У тих випадках, коли видворення іноземця, який перебуває незаконно на території України, неможливо в силу непереборних обставин.
Оформити тимчасовий вид на проживання іноземець може в ОВІРі. Залежно від виниклих причин, для оформлення тимчасової посвідки на проживання визначається, чи буде це центральний орган міграційної служби або певний територіальний орган за місцем проживання.
Перелік документів у кожному випадку також має свої особливості. Обов'язковими документами є:

  • заява іноземця про надання тимчасового дозволу на проживання;
  • паспортний документ, його копія та легалізований переклад;
  • 4 фотографії 3,5 см на 4,5 см;
  • документ, що свідчить про сплату держмита.

Додатково подаються:

  • Якщо підставою для оформлення є шлюб, то додається копія свідоцтва про шлюб, довідка про доходи чоловіка - громадянина України, і гарантійний лист від нього про взяття на себе витрат з утримання іноземця.
  • Якщо підставою для оформлення є працевлаштування, то додається копія дозволу на працевлаштування.
Залишити заявку
1000 символів ліворуч
Веб-портал JooMix.