Шенген віза
Шенген віза

shengen 2goda

Громадянам країн, з якими в України встановлений візовий режим, перед прибуттям необхідно отримати візу. Наразі візи в Україну затверджені трьох типів:

  • В (транзитна);
  • С (короткострокова);
  • Д (довгострокова).

Однією з підстав для отримання віз типу С і Д є, крім іншого, засвідчені в установленому порядку запрошення для іноземців.


Щоб оформити візу в посольстві або консульстві України в країні знаходження іноземного громадянина для його поїздки до України з приватним або бізнес-візитом, необхідно отримати запрошення від української сторони, яке оформлюється у Державній міграційній службі.
Запрошення в залежності від мети розділяють на такі види:

  • туристичне запрошення (може бути оформлено на термін до 30 днів перебування в Україні);
  • службове запрошення (оформляється на 90 або на 180 днів перебування в Україні).

Процедура оформлення запрошення іноземцю складається з таких етапів:

  • оформлення і правильна підготовка пакета необхідних документів для оформлення запрошення іноземцю;
  • подання пакета документів до Державної міграційної служби України;
  • отримання зареєстрованого запрошення.

Документи, необхідні для оформлення запрошення іноземцю:
Якщо запрошує юридична особа:

  • клопотання (лист від компанії встановленого зразка);
  • копія паспорта іноземного громадянина, якого запрошують в Україну;
  • переклад паспорта іноземця, якого запрошують в Україну, українською мовою;
  • свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи;
  • копія картки реєстрації підприємства в ДМС (колишня назва - ВВІР);
  • копія паспорта керівника або уповноваженої ним особи, який підписав запрошення;
  • гарантійний лист, в якому юридична особа зобов'язується у разі потреби понести витрати, пов'язані з перебуванням іноземця (особи без громадянства) в країні та його виїздом за її межі;
  • наказ про призначення працівників, які відповідають за прийом та оформлення документів іноземцям та особам без громадянства;
  • по 2 фото (формат 3,5х4,5см) керівника або уповноваженої ним особи та працівника, відповідального за роботу з іноземцями;
  • підтвердження місця проживання іноземця (договір оренди квартири /підтвердження бронювання номера в готелі/ заява власника квартири, засвідчена в ЖЕКу);
  • копія договору страхування відповідальності осіб, які запрошують іноземних громадян;
  • квитанції про сплату послуг ДМС і держмита;
  • довіреність.

Якщо запрошує фізична особа:

  • заява;
  • паспорт заявника;
  • копія паспорта іноземного громадянина, якого запрошують в Україну;
  • переклад паспорта іноземця, якого запрошують в Україну, українською мовою (засвідчений нотаріусом або в бюро перекладів);
  • квитанції про сплату послуг ДМС і держмита;
  • довіреність.

Якщо стороною, що запрошує, є іноземці або особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, - подається посвідка на постійне проживання. Якщо стороною, що запрошує, є іноземці або особи без громадянства, які тимчасово проживають в Україні, - подається документ, що підтверджує працевлаштування, стажування, навчання тощо.
Заяви іноземців та осіб без громадянства, які тимчасово проживають в Україні, узгоджуються керівником організації-роботодавця, навчального закладу тощо. 
Фахівці консалтингової фірма «Ukrcons» проконсультують Вас з усіх питань оформлення запрошення іноземцю, підготують пакет документів, необхідних для оформлення запрошення іноземцю.

Залишити заявку
1000 символів ліворуч
Веб-портал JooMix.